My Writings. My Thoughts.

KEhendak Tuhan..

At » Thursday, October 29, 2009 // 6 Comments »
Yang pergi tetap pergi. walaupun yang masih tinggal itu memerlukannya disisi, namun hanya tuhan yang mampu menetapkan.. sedey apabila melihat sahabatku merangkap saudaraku yang tidak dapat menatapi wajah terakhir ayahnya sebelum meninggal dunia.. Janji seorang anak kepada ayahnya untuk bertemu sebelum ayahnya menghembuskan nafas. namun, kerana janji itu, si ayah terpaksa berada dalam saat yang genting untuk bertemu dengan Illahi.. namun si anak terpaksa melepaskan janji itu untuk membiarkan ayahnya pergi menemui Illahi takala si anak berada jauh dari ayahnya.. cerita2 yang kudengar daripada sanak saudara menggambarkan keakrapan mereka. Aku sebagai seorang sahabat mahupun saudara berasa terkilan melihat hubungan yang sangat rapat diantara mereka.. mungkin kerana Allah lebih sayangkan ayah dia..
Kali terakhir aku bertemu ayahnya pada bulan syawal semasa marhaban dirumahnya.. melangkah masuk ke rumah mereka dan bersalam dengan ayahnya membuatku terkaku apabila ayah dia memberikan respon yg agak ganjil bila bertemu kua. walaupun sekampung, aku x pernah dapat melihat ayahnya sebelum ini..Dengan keadaan ayahnya yang mengalami penyakit kanser leher, urit2 air muka dapat menggambarkan kesakitan.
Namun, kehadiran aku pada petang selasa tersebut dapat menggantikan dia sebagai seorang anak yang tidak dapat menunaikan tanggungjawabnya.. mengusung jenazah sudah menjadi tanggungjawabku sebagai saudara dan menyelesaikan sedikit sebanyak urusan pengebumian..
walhal sahabatku ini sangat rapat dengan semua orang, melihat dia tiada di saat terakhir pengebumian ayahnya. aku berasa terkilan..
Apapun yang berlaku pada 2-3 hari ini sangat mendekatkan aku pada Tuhan.. segala yang Allah tunjukkan pada kita, memerlukan kita berfikir hikmah yang tersembunyi.. kepada nurulhuda bte kusan.. bertabah lah menempuhi ujian Allah.. Al-Fatihah..

MinGGu StuDy

At » Monday, October 26, 2009 // 3 Comments »

aiyakk.. dah nak dekat final exam, so kene lah study awal2.. huk3.. biaselah kalau nk exam ni, aku selalu study last2 minit.. tp, disebabkan paper tgh beratur menunggu aku, so kene prepare awal2. fening..fening..
Tempat study paling best kat library dengan ditemani dengan kawan2 dan buku.. kepada dak2 kelas aku yg bace post aku ni, aku nk bgtau, aku study dgn kawan2 k.. bukan dengan aweks.. hahaha.. lagi2 si afend, dan fuad..

Kasut sape niy.. sy pon x tau..

At » Sunday, October 25, 2009 // 2 Comments »



memang lawa gler.. tp, sayang x leh pakai sebab diperbuat daripada kertas.. huh, kalau dapat masuk competition C&I aritu, gerenti menang.. hahaha

NAsihat daripada seorang AYAH.

At » Sunday, October 25, 2009 // 4 Comments »
Hujung minggu lepas aku balik kampung setelah sekian lame x balik.. tetibe je lain macam..
banyak aktiviti kt rumah yang aku rase perlu buat termasuklah ikot parents aku pg jemputan perkahwinan. memang kerja aku makan je..
jemputan yang pertama merupakan pasangan kerabat diraja johor. cik tuanku aisyah kot. x beberape nk ingat. disebabkan pasangan mempelai ni lambat datang, so, parents aku pergi ke jemputan lain.. terlepas la peluang nk tgk diaorang bersanding.
jemputan kedua, merupakan pasangan orang kampung, memang meriah bila tgk ramai gadis2 disitu.. hahaha.. termasuk orang kampung berewang di sane..
dalam perjalanan ke majlis, ayah aku berpesan supaya belajar rajin2 utk dapatkan ijazah kelas pertama.. so, x payah la bayar PTPTN balik..borak2 pasal abangku yang belum kahwin2.. huh, lambat btol.. umur dh ler nk masuk 30'an.. dan lastly pasal kewangan.. hehehe.. memang happy gler lah.. ayah aku bg bonus seribu masuk dalam akaun aku.. maybe bonus tahun ni.. mak aku menjeling jer tgk duit tu.. hahaha.. dapatlah aku simpan utk membeli kamera DSLR yang baru




exhibition & competition 2009

At » Sunday, October 25, 2009 // 0 Comments »

huh.. memang best time pameran CNI aritu.. bukan pameran sgt, tp bergambar je lebih2.. hahaha. perhiasan semua buat ala kadar.. disebabkan kesibukkan dengan test dan assignment yg berlambak2.. hahaha.. agak terkilan juga x dapat masuk pertandingan disebabkan lecturer 'reject' 5 proposal daripada kumpulan aku.. last2 terpakse buat 'portable rack'.. yang lagi mendukacitakan + geram, ada 3 proposal yang seakan-akan sama dengan aku punye proposal yg dapat masuk competition.. kepada lecturer En. zainalabidin, sila buat rujukan balik.. x puas hati betul..
tgk2 gaya org yang bertanding pada 2 hari tersebut agak ramai. 80 booth disediakan kot. merangkumi sesi pagi dan petang sebanyak 170 kumpulan.. pameran pagi tersebut adalah dari pelajar FKAAS dan FKMP. dan sebelah petang FKTM dan FKEE.. memang best + happening giler dapat memberi komen terhadap proposal2 diaorang. lagi2 terjumpe seseorang member yang agak pelik pada hari tersebut. memang dijangkakan pon.. hahaha.. biarkan lah dia..



tengok gaya kalau kumpulan yang seakan-akan sama dengan proposal aku tu menang, aku rase, en. zainalabidin mempunyai pandangan yang agak x bernas tentang2 hasil proposal2 student dia. walaupun mengajar CNI, dia x boleh memilih produk yang boleh dikomersialkan.. apetah lagi zaman yang canggih memerlukan kebolehan innovative yang tinggi.




huh, tentang banner aku, aku x memenangi pon pertandingan tersebut, tetibe jer keluar banner org lain kat website uthm.. hahahaa.. aku silap buat, patotnyer buat poster, aku buat banner, kan lain tu..ape2 pon tahniah kepada yang menang.. tahun depan aku nak design poster yang lagi menarik. best2. ade challenger daripada org lain..




PhoTOgRaper daripada AKU..

At » Wednesday, October 14, 2009 // 3 Comments »









Paku Di Dinding Hatimu..

At » Wednesday, October 14, 2009 // 0 Comments »

Sebuah kad raya yang telah dipos ke alamat rumahku.. tapi malang sekali, aku tiada di rumah.. lagi bertambah malang apabila sampul surat tu telah dibuka sebelum aku membukanya.. alamak, kantoi sangat.. nasib baik lah tiada apa yang meragukan di dalam nya.. hanya ucapan daripada insan yang pernah datang kerumah ku bertemu ibubapaku.
Diakhir bulan syawal ini, hanya kad ini yang aku letak di bilik. lepas ni aku gerenti buang.. hahaha.. macam selebet jer aku menulis blog ni.. Menggunakan bahasa Baku.. kah3.. ni pon praktis untuk menjawab soalan final exam..



Terima kasih kepada orang yang menghantar kad raya kepada aku.. ibubapaku yg tukang bace. so, harap2 lah tahun depan nanti, hantarkan menggunakan 2-4 lapisan sampul surat..

KAMI datang lagi

At » Monday, October 12, 2009 // 0 Comments »









To UTHM student. please judge my work ..

At » Sunday, October 04, 2009 // 5 Comments »

Final work before submitted to faculty of science, arts and heritage .
the banner will be used for competition if i won the best design.

eid09 tema : meriahkan suasana

At » Friday, October 02, 2009 // 0 Comments »








My videos. Featured videos.

Networkedblogs

MY style 2010

MY style 2010

My photos. Now you know me.

There was an error in this gadget

Time

Browse Flickr

My lifestream. Stay updated with me.

my twEETer

CLICK FOR MORE INFO

MOOD

My favblog. Feeds from them.

    I am the

    Photobucket