My Writings. My Thoughts.

Musim2

At » Saturday, May 30, 2009 // 0 Comments »

durian... oh durian...
musim durian, wow, bestnyer beb..
tiap2 kali buah durian jatuh, akulah yang tukang kutip & makan.. kalau durian tu isinye sedap, tiap2 kali aku yang kutip.. huhuh..
rasenyer ada 1 tahun x makan durian, itupon time musim lepas. aku x sempat nak menjamah durian.. cian...
musim ni, durian x banyak. so aku lar yang rajin mencari buah tu.
teringat pulak dulu2 aku cari buah durian, pastu jual. padahal duit durian yang aku jual tu aku kene bg ayah aku. aku pg songlapkan.. wat beli barang mainan. jahat jugak aku.. nasib baik time raye tu aku dah mintak maaf.
;) smile always.. hehehe..


R.E.U.N.I.O.N. 1

At » Wednesday, May 20, 2009 // 0 Comments »
surat jemputan untuk VIP

Banner design by nuer

sila klik pada gambar untuk melihat tentatif program

lokasi hotel
KEPADA PELAJAR TEKNIK MUAR SESI 03/04 PENGAJIAN KEJURUTERAAN AWAM.

SILA AMBIL PERHATIAN BAHAWA SATU MAJLIS PERJUMPAAN AKAN DIADAKAN DI MUAR TRADERS HOTEL PADA 6/6/09 PADA PUKUL 8.OO MLM.

DIJEMPUT PADA YANG TERLIBAT MENJAYAKAN MAJLIS TERSEBUT..

-AJK PROGRAM REUNION 1-



surat jemputan untuk bekas pelajar

frame

Banting

logo reunion







Keputusan peperiksaan

At » Monday, May 18, 2009 // 0 Comments »
huh.. aku check pagi td kat website uthm nampaknyer result sem ni agak cukup2 mkn..walaupun result x rasmi..
nk apply JPA pun cukup2 mkn.. mintak2 lar lepas.. x sangke btul ape yg ditarget x dpt..yang x ditarget palak dpt.
sem dpn kene ubah ni... huhuhu..apa2pun aku syukur lah sbb 1 sem dh abish..
sem depan paling tuff sebab 19 jam kredit.. rasenyer boleh kepenatan. tp, nasib baiklah sem dpn aku masih duduk kolej
kediaman lagi..senang skit.. huhuh..

CUTI..cuti..cuti..

At » Thursday, May 14, 2009 // 0 Comments »
cuti sem ni aku pelan nak bercuti ke pulau langkawi..
fuhh.. mesti bestnyer.. main air laut lar pasni..


sebelum pg bercuti plak, tiap2 weekend ade kenduru kahwin kat kampung aku..
busy btol org2 kampung aku.. hahah..

cuti sem ni jgak aku kene handle reunion ex-teknik muar. kene arrange kan tempat
dan semua lah.. nasib baik tugas2 aku dh agih2kan.. x payah lar aku penat. hahaha. tema
pada mlm tu x de.. tp, aku rase xyah tema.. pakai kain pelekat jer dtg.. hahaha

Konvokesyen

At » Tuesday, May 05, 2009 // 1 Comments »
5/mei/09 Konvo politeknik merlimau.. aku lah seorang diantara graduan yang akan berkonvo..
hari isnin pagi 4/mei aku awal2 dah bergerak dari kolej kediaman.. semua skali 4 org.. aku, bab, hasnul, napi..naik krete bab lar..
satu kereta penuh dgn barang2 konvo.. dari bp-merlimau dlm 2 jam lebih.. itupon klu bab x tekan lebih.. hahah



Sampai dekat2 poly, daftar kat jabatan untuk ambil jubah.. lepas tunggu member2 lain sampai, trus pg mkn kat kedai nasi ayam.. agak keboringan sebab aku xder mood..
petang masa raptai plak bertambah boring. dari masa taklimat dlm bilik kuliah sampai masuk dewan agak slow. pensyarah2 kat sini yang handle majlis pensyarah baru.. tgk muke x kenal langsung.. abis jer raptai pukul 6.30 kot, trus lepak kat kedai minum..
borak2 dgn dak2 nie.. pastu trus balik muar..

tetibe msg bunyi plak.. member ajak mkn kat sabok our muar..
'makan ikan bakar lar ey mlm nie'.. hahaha.. mentang2 lar dak2 nie dah kerje.. duit gaji ade xperlah.. duk2 mkn ramai2 tp, aku x join sgt sebab xder mood sgt.. hahaha.. lepas mkn duk lepak2 kat tanjung emas jap.. borak2 sampai kul 12..
esok jek sambung time konvo.. haha
pagi2 time kat umah.. dak2 nie bangun lambat.. cish.. kate nk gerak pukul 7.. last2 kul 7.30 gerak..
sampai jer kat poly dlm 40 minit. graduan dah beratur utk masuk dewan.. huh.. dah ler parking full, student yg bertugas jage parking pon x leh tolak ansur.. patotnyer kene bg parking yg berhampiran utk para graduan.. kene lar menapak jalan kaki sejauh 500 meter..
duk dalam dewan tu lame gler.. pose bergambar dgn member2 sebelah.. last2 time ucapan pengarah, tetibe blackout.. hahaha. cian btol pengarah tu.. muke berpeluh.. huh.. tunggu nk ambik diploma plak pasni..
lepas konvo n keluar dewan, masing2 tepon mak ayah. aku nk tepon gak ke.. cari dulu sampai dapat pastu kalau x dpt , baru aku tepon.
huh, last2 aku tepon gak.. padahal kat sebelah bahu aku jer.. hahaha..
ambik gambar dgn mak ayah.. pastu trus bali..
aku plak duk sibuk cari member2 ni.. hilang plak..
tetibe ade org tegur aku.. huh.. rupe2nyer abg sepupu belah ayah aku.. nasib baik aku cam muke.. dia duk jage generator power supply rupenyer.. patot lar blackout td.. hahaha.. borak2 dgn dia bru aku tau, dewan tu overload power.. patotlar tetibe lampu padam.





hurm.. mase pulang jubah ni terserempak dgn member2 lame.. lagi lar lame berborak.. hahah hurm.. hampeh.. cepat btol mase berjalan..
aku alik muar pon dah petang.. pasni nk balik BP.. luse ade paper final exam.. huhuhu...






KONVO-konvo...

At » Sunday, May 03, 2009 // 0 Comments »
x sabar aku nk konvo.. waa.. esok luse mesti busy.. dah ler xde baju melayu.. nasib baik mak aku berhati murni.. bagi aku RM200.. beli baju.. hahaha thanx alot to my mother.. love u so much..
hurm. samping plak aku kebas ayah aku nyer.. dia x pakai, so aku lar yg guna.. hehehe.. ape2 pun.. tunggu berita konvo nanti.. kekeke

Hahaha... aku menang akhirnya..

At » Sunday, May 03, 2009 // 0 Comments »

HARI PERTAMA...

tak sangka pulak, aku ni saje2 jek nk join kursus adobe photoshop & website.. last2 minit plak tu masuk.. nak dijadikan cerita, aku dgn roomate aku fuad ni.. dgn selambanya mendaftar diri masuk kursus ..
pada hari kursus, boleh plak terlambat masuk ke kelas. bengang lah skit bila dgn selambanya ketuk pintu.. lewat 1 jam..
tok..! tok..! tok..!
ni kursus photoshop ke?,
ye, tp kursus ni dh start kul 9,
yelar, kami mana tahu kursus ni start bila?(kekekeke, aku saje bagi alasan)
xpe2, awk berdua boleh masuk.. tp, pasni sesi minum pagi. awk berdua pg minum dulu..
(apelagi, aku dgn fuad pg survey makanan yg disediakan.)
.........................................
aku masuk lah kelas tu bila abis mkn. perhh.. ramai siot yg masuk..
2 jam mendengar mamat kt depan tu mengajar..* sebenarnya dia bukan pensyarah.. hahaha
boring gler dlm kelas.. nasib baik ada internet.. ape lagi, aku jalan kan tugas..
p/s.. nuar.. fasi tu tgk ko lar..
huh, yeker.. agaknyer aku main meebo n fs kot nie.. aisehh.. jgn lar dia nampak..
hurm.. sampai petang, aku duk depan komputer makmal mendengar .. tension..
sampai kul 4.30ptg.. aku trus cabut balik bilik dgn si fuad.. perhh.. berat tol mamat ni sampai motor aku melayang langgar lubang..


HARI KEDUA..
kul 8.30 pagi...
daftar masuk ikut jadual.. hahah.. skema skit hari nie.. sebab kursus website mula awal. takot nanti x dpt tips2..
brother yg mengajar nie ikut suke hati dia plak .. aku terkial2 nk faham pe benda yg dia ajar.. main bantaiilar.. ade nota, ade komputer.. aku bantai jer..
mcm biase, waktu makan nk tibe.. aku keluar dulu dgn fuad,... tgk dak2 lain tgh khusyuk belajar website.. waa, ni mesti nk menang pertandingan tu..
makan tetap nk makan.. perut memang lapar..
kul 1 pon mknn lg.. waa.. berbaloi nampak arinie.. bayar rm5, tp, makan mcm makan kenduri.. siap bawak balik 7 bungkus nasi ayam.. huk3..
kul 5 .. last day untuk pendaftaran competition website.. hurm..
aku malas tol nak masuk. tp, si fuad yg bengong ni ajak masuk.. dah ler aku x paham sepatah haram pe dia ajar.. tp, aku tulis jer nama.. huhuhu..
balik kolej main hujan.. hujan,hujan lah..

sampai kolej. hurm.. aku semak2 skit pe nota ckp..
try tekan2 dlm website..
hahaha
malas lar nk buat.. 2 hari lagi ade ujian.. baik aku study..

HARI KETIGA..
aku try bukak balik.. tekan2 x dpt.. cis,, aku nk tekan jgak.. bagi keluar website. hurmm..
lebih 3 jam aku abiskan mase nk tgk website, lastly aku dapat idea..
arahan--> editpicture---> save..
arahan-->journal---> save
..larr senang nyer.. aku view website aku,, dh ade daa frontpage buletin aku.. hurm..


HARI KEEMPAT..
aku mahir gunakan arahan.. pasni nk susun arahan untuk lebih teratur,, waaa.. 3-4 jam aku study nota dia.. mcm cipan.. hurm.. start buat page background.. waa.. aku telah buat page yg lawa.. edit guna photoshop ski2.. tukar arahan... erm.. siap,..

HARI KELIMA..
ujian dah lar x baca buku.. tp, aku x kisah.. soalan spot ade beb.. hahaha.. hurm.. try bagi cantek skit website aku.. bagi menarik.. masukkan gambar2 TDI dgn gambar2 roomate aku.. hahaha.. bagi diaorg fofular skit.. siap 80 peratus..

HARI KEENAM& KETUJUH..
lagi 2 hari competition website.. hurm.. si fuad punye website mcm cipan.. kate nk masuk, tp hampehhh.. buat main2.. aku edit2 skit arahan.. susun balik website.. hurm.. dah jadik teror plak bab2 website,, pasni boleh wat website sendiri.. huhuh..




HARI PERTANDINGAN
hurm.. alamak.. arini bertembung dhn projek mekanik.. mcm mane nk present akunyer website..
dah ler markah projek ni tinggi.. hurm..
dak fasilitator tepon aku, dia mintak daftarkan diri untuk website, larr...
gampang btol. mcm mane ni.. nasib baik lar ahli kumpulan aku terdiri dari 4 org roomate aku.. lagi lar gampang.. hahaha.. abis projek mekanik.. aku trus naik motor pg dewan aktiviti TDi.. waa, x dapat nk present aku nyer website.. tp, org lain presentkan.. hahaha.. bagus jgak.. xyah aku buang masa..
x memasal abg juri panggil aku.. ish..
anuar.. kesini kejap..
(aku dgn xtaunyer datang ke sana)
hurm.. ye en.
saya dah tgk website awk.. kami dah bincang tadi..
awk dgn lagi 2 org pemenang kami masukkan dalam ajk unit multimedia dan sumber KKTDI..
perh.. aku dgn bangganyer wat2 tanye..
(ooo.. saya x sempat bk present website saya sbb ada projek mekanik).. hahaha.. xmemasal aku ckp benda ni..
xpe2.. awk memang pandai edit2 gambar dlm website..
hurmm. lama juga aku dgr taklimat tu.. dak2 lain tgk semacam.. hurmmmmm.. aku ker yg menang.. hahaha
xpe2. time umumkan pemenang, aku duk tepi sekali.. hahaha.. aku suruh fuad ambikan gambar..hurm. pemenang pertama.. anuar padeli.. waa.. aku lar tu.. kekeke..
balik bilik bawa hadiah yg besar n berat.. ni diorg letak batu bata ker dlm hadiah nie....hahaaha
seminggu lamanya roomate2 aku makan makanan ringan.. hahaha.

My videos. Featured videos.

Networkedblogs

MY style 2010

MY style 2010

My photos. Now you know me.

There was an error in this gadget

Time

Browse Flickr

My lifestream. Stay updated with me.

my twEETer

CLICK FOR MORE INFO

MOOD

My favblog. Feeds from them.

    I am the

    Photobucket