My Writings. My Thoughts.

Ceritera langkawi

On » Tuesday, June 30, 2009 //
seminggu aku kat langkawi..
hari pertama ahad, aku sampai, trus tido sampai dlm bilik sebab penat.. duk dlm bus xtido pon sebab x selesa..
petang tu aku jalan2 pg pasar malam.. jumpe gerai mee sup.. trus tempah untuk makan kat situ.. perh, boleh tahan lar
sup nyer sebab aku lapar time tu..

hari kedua isnin, start jer pagi2 kul 8 pagi aku gerak pg air terjun telaga tujuh.. huh, tinggi sgt sampai beberapa kali duk berehat..
naik ke puncak bersama2 pelancong mesir x kisah sgt.. dah lar awal pagi,, x ramai org.. naik anak tangga pon x larat..
destinasi seterusnye ke cable car.. bayaran xlah mahal sgt, cume rm 30 jer.. topup sebulan boleh lepas niy.. huk3.. naik sampai atas puncak dlm 10 minit.. sejuk jgak lar sebab aritu mendung.. xder matahari sgt.. bergambar kt atas jambatan gantung.. best seh tgk jambatan tu bergoyang kene tiup angin.. bile lar nk runtuh kan.. duk atas puncak tu kire2 2 jam.. saje dok buang mase tgk org ramai sambil cuci mata..aritu jugak pg kat langkawi geopark , jalan2 keliling geopark.. bg makan rusa.. abiskan memori kamera.. mcm2 lah.. petang tu jalan2 pg pasar malam lg.. tiap2 hari pg pasar malam..

hari ketiga selasa, jalan2 ke pantai chenang.. pergi hotel awana porto malai.. kat sana tempat kapal star cruise duduk. nasib memang baik sebab kapal tu baru jer sampai.. besar gler. lepas duk kat hotel tu, pergi ke underwater world.. tgk penguin la konon.. hahaha.. mcm2 ade rupenyer.. masuk dlm sane cume rm 15 jer.. murah..lepas dok lame kat pantai chenang.. trus gerak pg kota mahsuri. dekat jer dalam 20 minit.. masuk jer dlm kota mahsuri, seram gler.. huk3.. abiskan mase sampai 2 jam duk dlm tu.. masuk rumah mahsuri, masuk rumah gelap. muzium..petang tu nk cari pasar malam x jumpe sebab masuk jalan yg salah.. hahaha.. sengal tol..

hari keempat rabu, plan nak pg jalan2 ke pekan kuah. tp, kitaorg pusing 1 pulau langkawi.. dari kuah ke tanjung rhu. masuk galeri perdana.. pg pantai tanjung rhu. huh, last skali tanjung rhu ke padang mat sirat.. arini balik awal sebab penat..

hari kelima khamis, jalan2 ke air terjun temurun, pantai pasir tengkorank. pantai teluk yu, panatai pasir hitam.. masuk kompleks kraf langkawi.., petang tu jalan2 sekitar jety marina... tgk kapal layar kat tepi jety banyak jgak lar sebab malas nk kire..petang tu jalan2 carik pasar malam sekitar langkawi..

hari keenam jumaat, duk umah jer pagi tu.. penat sgt sampai malas nk kuar.. tunggu utk solat jumaat.. petang tu, jalan2 pg pasar malam.. besar gler pasar mlm ni.. beli 2 helai baju.. gereks seh baju ni.. design lawa..
balik umah jer test lar pakai.. fuhh.. muat2 badan plak.. aisehh.. dh lar beli 2 helai.. rugi2..

hari ketujuh sabtu.. beli tiket feri balik kuala perlis.. jalan2 carik coklat kat pekan kuah.. jumpe lah kedai haji ismail.. paling popular.. mcm2 coklat diaorg jual.. lepas abis tu, trus ke hotel mutiara burau bay beach resort.. tempat akak aku kerja.. ada hari keluarga.. mkn percuma lah kat sane.. burger,ais kacang, nasi ayam, buah, mee.. semua aku telan.. huk3.. aku x masuk pon acara sebab segan, so org lain masuk.. aku tukang abiskan makanan.. hahaha

hari kelapan ahad, just duduk umah.. kemaskan barang2 untuk balik johor..malas nk jalan2 sebab semua tempat aku dh jalan..

No Response to "Ceritera langkawi"

My videos. Featured videos.

Networkedblogs

MY style 2010

MY style 2010

My photos. Now you know me.

There was an error in this gadget

Time

Browse Flickr

My lifestream. Stay updated with me.

my twEETer

CLICK FOR MORE INFO

MOOD

My favblog. Feeds from them.

    I am the

    Photobucket